DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Michael Kjærgård, dknyt.

Regioners pris til eHealth-projekt for børn og unge

Webløsning lader børn og unge i alderen 10-17 år få styr på deres kroniske sygdom
6. APR 2017 16.28

AARHUS: Sundhedsteknologi var et af hovedemnerne på Dansk Regioners generalforsamling torsdag i Aarhus, og det afspejlede sig også i valget af prismodtager for af 'årets borgerinddragende initiativ'. Det blev et eHealth-projekt der hjælper børn og unge i alderen 10-17 år med kroniske inflammatoriske tarmsygdomme til at mestre deres sygdom.

Prismodtageren er børneafdelingen på Amager og Hvidovre Hospital, som i et toårigt forsøg ladet unge patienter selv registrere symptomer og medicinindtag og få svar på afføringsprøver via et webprogram. Det har givet dem reel indflydelse på eget behandlingsforløb, færre hospitalsbesøg og færre skolefraværsdage.

Forløbet har konstateret god sikkerhed i den selv-administrerende løsning, idet der ikke var øget risiko for aktivitet i sygdommen ved en sammenligning med en kontrolgruppe. Efter forsøget er eHealth-løsningen på børneafdelingen på Hvidovre Hospital blevet et fast tilbud for 10-17-årige med de pågældende sygdomme.

Danske Regioners formand Bent Hansen (S) overrakte prisen til den ene af de to læger bag initiativet, overlæge Vibeke Wewer. Den anden, projektleder Katrine Carlsen var forhindret af barselsorlov.