dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

7.700 kr. for en dag:
Sjælland må betale dyrt for læger til egne klinikker

KORT NYT14. MAR 2022 10.00

SJÆLLAND: Udbredt mangel på praktiserende læger betød for to år siden, at Sundhedsministeriet gav  Region Sjælland lov til at åbne egne nærklinikker i en seksårig forsøgsperiode. Håbet var, at det ville lokke yngre læger til at slå sig ned. Men det er ikke lykkedes. Klinikkerne bemandes stort set udelukkende med vikarer, skriver sn.dk.

Kun i Nykøbing Sjælland, hvor den foreløbig fjerde klinik er åbnet i år, er det lykkedes ansætte en enkelt læge, mens klinikkerne i Nakskov, Stege og Kalundborg kun har vikarer ansat. De er typisk ansat på 3-12 måneders kontrakter, og de er dyre. Gennemsnitsprisen er steget fra 5.705 kr. om dagen i 2020 til 7.718 kr. i 2021, viser en aktindsigt ifølge avisen. De høje regionale lønninger har fået det private lægefirma Nordic Medicare til at bebude, at man vil lukke to såkaldte udbudsklinikker på Lolland. 

– Det svarer til en årsudgift på mere end tre mio. kr. for en fuldtidsansat læge. Disse nye timesatser ligger knap 150 pct. over de timesatser, vi har mulighed for at tilbyde vores fastansatte speciallæger indenfor dén udbudsramme, vi har aftalt med regionen. Dette kan vi ikke konkurrere med, siger Christian Riewerts, adm. direktør i Nordic Medicare, til sn.dk.

ak

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.