DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Ateas pressemøde i december 2015 skulle ifølge det konkurrerenden selskab 3A-it været timet på baggrund af en læk fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet.
Foto: Nicolai Lorenzen, Polfoto.

Statsadvokat beskyldes for læk i bestikkelsessag

Ateas rival 3A-it har klaget over påstået læk af oplysninger under bestikkelsessag
3. APR 2017 6.42

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) bliver beskyldt for at tilgodese it-selskabet Atea i den store bestikkelsessag, skriver Børsen. Det konkurrerende selskab 3A-it og en chef i selskabet har klaget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

Kritikken drejer sig om den del af bestikkelsessagen, hvor Atea har politianmeldt 3A-it for at stjæle fortrolige oplysninger. SØIK beskyldes nu for blandt andet at have lækket oplysninger til Atea om, at en ransagning af 3A-it og en ledende ansat ville finde sted i december 2015.

Det skulle ifølge 3A-it have givet Atea mulighed for at planlægge et pressemøde, som blev holdt kort før ransagningerne. Her fortalte Atea-topchef Steinar Sønsteby, at selskabet havde anmeldt 3A-it for at stjæle og misbruge forretningshemmeligheder fra Atea.

Hos DUP bekræfter efterforskningschef Niels Raasted, at sagen lige nu efterforskes, men han ønsker ikke at sige mere. Ifølge Børsen har DUP blandt andet efterspurgt et internt notat om forholdet mellem Morten Niels Jakobsen, øverste chef i Bagmandspolitiet, og Ateas advokat, Claude Winther Nielsen, der har gået på samme årgang på Aarhus Universitet.

Atea-advokat Claude Winther Nielsen afviser dog over for Børsen, at der skulle være tale om et venskab mellem dem, mens SØIK-chef Morten Niels Jakobsen via sin presseafdeling oplyser, at han ikke har nogen kommentarer.

Ritzau