DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Syddanmark hyrer ekstern kontrollør mod social dumping

KORT NYT2. NOV 2019 15.11

SYDDANMARK: Et bredt flertal i Region Syddanmarks regionsråd har besluttet at ansætte eksterne kontrollører, som skal holde øje med, at entreprenører overholder arbejdsklausuler og mod social dumping, når der i de kommende år skal bygges et nye universitetshospital i Odense. 

- Vi står normalt selv for at kontrollere, at arbejdsklausulerne bliver overholdt på vores store sygehusbyggerier. Byggeriet af Nyt OUH er dog så stort og komplekst, at der er god mening i at hente hjælp ude fra til præcis denne opgave. Det er vurderingen, at det vil tage mindst et år, hvis vi skal opbygge denne kontrol-kompetence i vores egen organisation i forhold til byggeriet af Nyt OUH. Det er lang tid, når vi forventer, at byggeriet i alt tager omkring tre år. Derfor er den bedste løsning at hente hjælp udefra, siger Karsten Uno Petersen (S), der er formand for Anlægs- og innovationsudvalget i Region Syddanmark. 

Nyt OUH kommer til at indeholde 224.000 m2 somatisk sygehus og 26.000 m2 psykiatrisygehus. Det er planen, at Region Syddanmark får nøglerne til det nye universitetshospital i slutningen af 2022, og byggeriet er det største i regionen nogensinde. 

esl