DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Syddanske hospitaler har mundbind til to-tre uger endnu

KORT NYT3. MAR 2020 9.10

SYDDANMARK: Hospitalsledelserne i Region Syddanmark er blevet sat til at prioritere en liste over deres operationer, skriver Vejle Amts Folkeblad. Udsigten til en mulig kommende mangel på mundbind er årsagen.

Sundhedsmyndigheder, netbutikker og hjælpeorganisationer har tømt leverandørernes lagerbeholdning af mundbind, og samtidig har de ikke udsigt til at få fat i flere. Region Syddanmark har i den forbindelse oprettet en task force, og det er den, som nu har bedt sygehusene om at udfærdige de prioriterede lister. Endnu er ingen operationer blevet udsat.

Ifølge koncernchef Kurt Espersen fra Region Syddanmark har hospitalerne mundbind nok til de næste to-tre uger, viser meldingerne fra de forskellige hospitalers indkøbsafdelinger. Han forventer at situationen har løst sig inden da, og hvis ikke så er der både mellem regionens hospitaler og mellem regionerne indbyrdes en aftale om at hjælpe hinanden, hvis de 'kommer i udfordringer med forskellige produkter', siger Kurt Espersen til avisen.

mk