DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Patienter:
Tilbyd behandling i landsdele med mindre pres

De private hospitaler skal i brug for at få nedbragt pukkel med aflyste operationer, mener Danske Patienter.

Der er brug for at få alle offentlige og private hospitaler i spil, når der igen skal åbnes for ikke-akutte behandlinger og operationer i sundhedsvæsenet.

Det skal sikre, at man hurtigt får nedbragt den pukkel på tusindvis af operationer, som er blevet aflyst de seneste uger. På den måde kan man genindføre udredningsgarantien og behandlingsgarantien.

Sådan lyder det fra Morten Freil, der er direktør for organisationen Danske Patienter.

- På nogle hospitaler er man pressede, og på andre hospitaler er der ledige pladser. Derfor skal der være et stærkt samarbejde på tværs af regionerne og privathospitaler for at se, hvor der er ledig kapacitet, så vi hurtigt kan få nedbragt puklen af behandlinger, siger Morten Freil og tilføjer:

- Patientrettighederne er suspenderet i op til et år, og det har vi stor forståelse for, men nu er der mulighed for at gå i gang med at få nedbragt puklen, så vi hurtigt kan få rettighederne genindført.

Danske Patienter opfordrer til, at sundhedsvæsnet tilbyder patienter behandlinger, hvor der er plads - også på et sygehus, som kræver længere rejsetid end normalt.

Ritzau