DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Dragør Kommune

Vinderen af projektkonkurrence for Amager Naturpark er fundet

Møller & Grønborg bliver hovedrådgiver på udviklingen af Amager Naturpark, der blandt andet skal have tre nye hovedindgange.

DRAGØR: Et team bestående af hovedrådgiver Møller & Grønborg med underrådgivere ADEPT, SNC-Lavalin Atkins og BARK Rådgivning er kommet med det bedste forslag til udvikling af Amager Naturpark og har derfor vundet en projektkonkurrence, som Naturstyrelsen, Københavns Kommune og By & Havn står bag.

Det oplyser Dragør Kommune, der siden 2012 har været en del af partnerskabet bag parken sammen med Tårnby Kommune. Naturpark Amager er en samlet betegnelse for naturområderne fra Amager Fælled over Kalvebod Fælled til Kongelunden og kystområderne ud til Dragør.

Området er tre gange større end Dyrehaven nord for København, men stadig relativt ukendt for mange, og det vil partnerne i Naturpark Amager samarbejdet ændre på. I dag har naturparken ca. 1 million besøgende om året.

- Med projektkonkurrencen får Naturpark Amager nogle nye, konkrete udtryk og attraktioner, som jeg er sikker på vil trække flere borgere til de fantastiske naturområder og den lange kyststrækning, siger borgmester Eik Dahl Bidstrup (V).

Vinderforslaget har givet sit bud på den arkitektoniske udformning af tre nye hovedindgange ved Naturcenter Amager, Asger Jorns Allé og DR Byen. Ved indgangene skal der være faciliteter til naturformidling og inspiration til oplevelser og aktiviteter i parken.

Udover det skal der være fire blå støttepunkter langs kysten, som med bådebroer og overdækkede arealer skal fungere som samlingssteder for blandt andet vandaktiviteter som fiskeri, kajak og badning.

Etableringen af de nye hovedindgange og nye faciliteter i Naturpark Amager forudsætter, at myndighederne giver de fornødne tilladelser. Etablering vil forventeligt ske i 2021.

eo

 

Naturpark Amager er støttet af Nordea-fonden med 55 mio. kr. og udlodningsmidler til friluftsliv fra Friluftsrådet med fem mio. kr. Ud over den løbende drift og udvikling støtter partnerskabet projektet med 37 mio. kr.