DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Centerleder politianmeldt og bortvist for brudt tavshedspligt

Det startede som en inhabilitetssag i Nordfyns Kommune med indkøb af kurser hos en søster, nu står også hendes afdelingschef til fyring

NORDFYN: En centerleder er bortvist og politanmeldt, og hendes afdelingschef står til afskedigelse, efter at en KL-undersøgelse af kursusindkøb har klarlagt forhold 'af en meget alvorlig karakter', som kommunaldirektør Morten V. Pedersen udtrykker det. Politianmeldelsen gælder brud på tavshedspligten, ved at centerlederen har delt stærkt fortrolige oplysninger om to børn med sin søster.

Søsteren var udbyder af kurser, som centerlederen indkøbte med børne- og familiechefens vidende, men uden at han greb ind. Det koster nu også ham jobbet, men i en almindelig afskedigelsessag, ikke ved borvisning.

Da sagen om kurserne blev bragt frem, bad Nordfyns Kommune KL stå for en uvildig undersøgelse og fritog samtidig både centerleder og afdelingschef for tjeneste. Mens undersøgelsen blev foretaget, kom det yderligere frem, at centerlederen har videregivet fortrolige oplysninger dermed brudt tavshedspligten.

Denne oplysning blev genstand for en særskilt KL-undersøgelse, og det er denne del der har ført til bortvisningen og politianmeldelsen af centerlederen.

Stærkt personfølsomt
- Det er helt afgørende, at vores borgere kan have tillid til, at deres oplysninger er i sikre hænder hos Nordfyns Kommune og bliver behandlet i overensstemmelse med den gældende lov. Vi kan konstatere, at der bevidst  er videregivet stærkt personfølsomme oplysninger om to børn, begrunder Morten V. Pedersen.

Nordfyns Kommune har torsdag været i kontakt med forældrene til de to børn og har oplyst dem om, at der er videregivet personfølsomme oplysninger om deres børn, og om hvordan Nordfyns Kommune har fulgt op.

For afdelingschefens vedkommende vurderer Nordfyns Kommune, at det var et alvorligt ledelsessvigt, at han ikke greb ind over for bruddet på habilitetsreglerne, selv om han var vidende herom. Det har kostet mistet tillid til børne- og familiechefen, og derfor er der nu indledt en afskedigelsessag mod ham.
 
Sagen har fået kommunen til i sin organisation at skærpe opmærksomheden om Forvaltningsloven og god adfærd i det offentlige.

- Vi har dygtige og ansvarsfulde ledere i Nordfyns Kommune, og sagen er på ingen måde karakteristisk for den måde, vores ledere agerer på. Når sådan noget sker, er det altid en god anledning til en dialog om det ansvar og de forpligtelser, der påhviler ledere og alle andre ansatte i Nordfyns Kommune, siger Morten V. Pedersen.