DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Erstatningskrav på vej fra Bios efter at Falck har droppet anke

Kurator i Bios-konkursbo tolker Falcks frafald af anke som 'et ansvarsgrundlag' i sagen om konkurrencemisbrug.

SYDDANMARK: Konkursboet efter Bios' danske selskab vil rejse et erstatningskrav mod Falck, efter at sidstnævnte har droppet at anke en afgørelse fra Konkurrencerådet. Ifølge afgørelsen overtrådte Falck konkurrenceloven ved sammen med et kommunikationsbureau at iværksætte en kampagne mod Bios. 

I første omgang ville Falck anke afgørelsen, og konkursboet besluttede at afvente ankesagen, men efter at Falck har droppet sin anke, er kurator Jan Bruun Jørgensen kommet op ad stolen. Han forbereder nu et erstatningskrav.

- Når Falck frafalder sin anke, ligger der formentligt det, som man kalder et ansvarsgrundlag. Det vil sige, at der er basis for at gøre et erstatningskrav gældende, siger Jan Bruun Jørgensen.

Med Falcks beslutning om ikke at anke kan Konkurrencerådet tillige inden for få dage politianmelde Falck til Bagmandspolitiet: Også Konkurrencerådet var oprindelig indstillet på at afvente resultatet af en ankesag.

Jan Bruun Jørgensen mener, at der kan være penge at hente til det slunkne bo, der står tilbage efter Bios danske selskabs konkurs.

- Det vi skal i gang med er at se på, hvordan økonomien kan se ud. Falck har tidligere tydeligt meldt ud, at de mente, at de havde forbrudt sig mod deres egne moralbegreber men ikke mod loven. Og at de ville føre det her helt til ende. Derfor har vi mentalt lænet os lidt tilbage og ikke gjort os nogle dybere tanker om det. Men det kommer vi jo til nu.

Også Falck selv har været opmærksom på den betydning, Konkurrencerådets afgørelse kunne få i en erstatningssag. 'Der er varslet erstatningssager, så vi er nødsaget til at anke sagen, gå til domstolene og få en afgørelse, sagde Falcks adm. direktør Jakob Riis så sent som i sidste uge, da Konkurrencerådets afgørelse blev offentliggjort.

Bios-boets kurator Jan Bruun Jørgensen har endnu ikke lagt sig fast på, hvor stort kravet bliver, men han nævner at de hollandske ejere, der er en af de største kreditorer, har luftet tanker om beløb på 90 mio. kr. eller mere. Oveni kommer et erstatninskrav fra Region Syddanmark for blandt andet forudbetalinger til det krakkede selskab og lønudbetalinger, ifølge regionens økonomidirektør Mogens Sehested Kristensen et trecifret millionbeløb.

Ritzau / mk