DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Holbæk og Sportsbyen indgår forlig

Holbæk vil hellere fokusere på borgerne i stedet for juridisk tovtrækkeri og indgår aftale med Fonden Holbæk Sportsby.

HOLBÆK: Fonden bag den forsinkede Holbæk Sportsby, som åbnede i juni sidste år, og Holbæk Kommune er blevet enige om en aftale, der skal forhindre et juridisk slagsmål. Kommunen havde ellers opgjort boden for forsinkelsen til ti mio. kr.

Holbæk Sportsby skulle være åbnet i 2018, og kravet på ti mio. kr. blev opgjort ved at vurdere den daglige pris for forsinkelsen. En aftale mellem fonden og kommunen er netop blevet godkendt i kommunalbestyrelsen, oplyser Holbæk. 

Kort sagt vil kommunen bruge energien på sportsbyen og borgerne i stedet for dyre advokatregninger, som borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) formulerer det.

- Vi har måttet træffe et svært valg mellem et langvarigt, usikkert men helt sikkert dyrt juridisk efterspil eller en aftale, hvor alle bøjer sig mod hinanden til gavn for borgerne i Holbæk Kommune.

- Der er ting, vi skal have bragt i orden i sportsbyen. Det dur ikke, at mennesker med handicap har svært ved at komme til træning på atletikstadion. Det dur heller ikke, at små fodboldspillere skal gå 15 minutter for at komme på toilettet, siger borgmesteren.

Kommunen skyder fem mio. kr. i projektet, mens fonden stiller med to mio. kr. til forbedringer i sportsbyen. 

Den nye aftale giver blandt andet plads til indkøb af indendørs tribuner, nye servicebygninger ved atletikstadion og fodboldbanerne samt udbedring af svømmehallens gulv. 

Find hele forligsteksten her.

ibs