DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Sådan er Tvind organiseret

Bag bo- og opholdssteder drevet af Tvind i Danmark ligger et fintmasket netværk af lærergruppemedlemmer
31. OKT 2017 16.43

Her 20 år efter, at daværende undervisningsminister Ole Vig Jensen (R) forsøgte at få lukket samtlige af Tvinds skoler i Danmark, lever Tvinds institutioner fortsat i bedste velgående, og landets kommuner sendte i 2016 190 mio. kr. til institutionerne for pladser til anbragte børn. 34 mio. kr. af de 190 mio. offentlige kr. blev i 2016 overført fra 35 af bo- og opholdsstederne til Tvind-fonden, Fælleseje, skriver kommunen.dk.

Samtidig indkøber flere af de interne skoler det samme pædagogiske materiale til undervisningsbrug. Det er efter sigende udviklet af Mogens Amdi Petersen selv. Derudover har flere bo- og opholdssteder indkøbt afrikansk kunst for flere hundredetusinde kroner af de samme forhandlere, ligesom de anbragte børn oftest tager på skiferie på Tvinds hotel i Norge.

Ud af de 38 aflastningssteder, bosteder og opholdssteder med Tvind-tilknytning, hvor kommunen.dk har fået aktindsigt i bestyrelsessammensætningerne, sidder medlemmer af Lærergruppen på størstedelen af bestyrelsesposterne i 36 tilfælde.

Ligeledes sidder medlemmer af Lærergruppen fortsat som forstandere på størstedelen af både bostederne og opholdsstederne. Det samme billede tegner sig, når man ser nærmere på, hvem der er skoleledere på de specialskoler, dagskoler, friskoler, højskoler, STU-uddannelser og efterskoler, som tidligere var opført på Tvind-portalen.

Nær ved alle Tvind-institutioner på nær Bollerskov og de steder, som er tilknyttet Magleby Skolecenter, lejer sig samtidigt ind hos Fonden Fælleseje, hvor lærergruppemedlemmer også sidder på størstedelen af bestyrelsesposterne.

 

Læs hele artiklen og se oversigt over forstandere og bestyrelsesformand på bo- og opholdsstederne hos kommunen.dk.