DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Syddanmark advarede Falck-bestyrelse allerede i 2015

KORT NYT11. FEB 2019 9.19
TEMA: Falck / Bios

SYDDANMARK: Region Syddanmark orienterede allerede i sommeren 2015 Falcks bestyrelse om sine bekymringer over Falcks ageren over for konkurrenten Bios, skriver Finans. Det skete med et usædvanligt skarpt formuleret brev til daværende koncernchef Allan Søgaard Larsen med 'kopi til formanden for Falck A/S med anmodning om, at det distribueres til bestyrelsen i Falck A/S sagens alvor taget i betragtning'.

Næstformand i Falcks bestyrelse og direktør i Lundbeckfonden Lene Skole har tidligere lagt afstand til sagen med en udmelding om, at havde 'vi som ejer eller havde bestyrelsen vidst, hvad der foregik, var det blevet stoppet', men ifølge Syddanmarks regionsrådsformand Stephanie Lose (S) blev brevet netop sendt til bestyrelsen for at sikre, at den kendte til situationen. Hun mener derfor at bestyrelsen dårligt kan hævde, at den ikke kendte til sagen.

Både Lene Skole og bestyrelsesformand Peter Schütze bekræfter, at de fik brevet, men koncernchef Allan Søgaard Larsen 'betryggede' dem i, at der intet var at komme efter. 'Den rigtige måde at gøre det på' - dengang, siger Peter Schütze, som i dag erkender at 'vi skulle have reageret kraftigere'.

mk

Se brevet hos Finans.