DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

To versioner af Rambøll-rapport i bestikkelsesag

Fortrolige oplysninger adskiller de to rapporter. Ifølge regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) har man ikke forsøgt at holde noget hemmeligt

SJÆLLAND: I den såkaldte IT-bestikkelses-sag, hvor 13 personer fra Region Sjælland, Rigspolitiet og to it-firmaer er sigtet for bestikkelse af offentligt ansatte med blandt andet udlandsrejser og hotelophold, findes der ikke bare én rapport fra Rambøll - der findes to. Det ene blev offentliggjort efter regionsrådsmødet i sidste uge. Den anden har hidtil været hemmeligholdt, oplyser Dagbladet Ringsted.

I en mail fra Region Sjællands it-direktør Per Buchwaldt til Rambølls medarbejdere den 28. september 2015, som avisen har fået aktindsigt i, beder it-direktøren om to afrapporteringer.

'Denne særskilte rapportering vil danne grundlag for et eksternt revisionsfirmas gennemgang i henhold til et kommissorium, der godkendes af regionens øverste ledelse,' skriver han om denne 'del to', som blev sendt til regionen sammen med den offentliggjorte rapport.

Regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) forklarer til avisen, at man bad om en særskilt afrapportering, fordi fortrolige oplysninger skulle pilles ud af rapporten. Men samtidig oplyser han, at 'det fortrolige notat' har samme karakter som den offentliggjorte rapport. Ifølge ham har man ikke forsøgt at holde noget hemmeligt.

ka