DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vinge-sagen: Nye millionregninger på vej

Vinge-projekt kommer formentlig til at koste millioner i kompensationer og advokatregninger
22. DEC 2017 18.20

FREDERIKSSSUND: Byrådet i Frederikssund stemte forleden en spareplan igennem på 100 mio. kr., og ifølge DRs oplysninger udskrev byrådet onsdag aften allerede den næste millionregning til borgerne i sagen om det skandaleramte byudviklingsprojekt Vinge.

Regningen til skatteborgerne kommer formentlig til at vokse yderligere, da AP Ejendomme har udsigt til en kompensation i millionklassen for at acceptere at ophæve aftalen med kommunen.

- Det beløb som vi kommer til at betale aner jeg ikke hvor stort er endnu. Det er et led af de forhandlinger, der foregår, og det bliver jo offentligt på et tidspunkt. Det er ikke noget vi forsøger at skjule, siger borgmesteren til DR København.  

Ifølge DRs oplysninger afsatte byrådet onsdag under et lukket punkt 5,5 mio. kr. til kompensation af AP Ejendomme. Ligeledes skriver kommunens advokatfirma Nielsen Nørager den 4. december i et fortroligt dokument DR er i besiddelse af, at netop AP Ejendomme via deres advokat har foreslået en kompensation på 5 mio. kr., hvis kontrakten skal ophæves.

Flere kilder oplyser til DR, at byrådet onsdag aften også stemte for en ekstra bevilling på 2 mio. kr. til juridisk bistand i forbindelse med den fremadrettede håndtering af Vinge-projektet.

 

 


ka