DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Falck betaler erstatning på 152,5 mio. kr. efter Bios-skandalesagen

Erstatningen fordeles mellem Bios' konkursbo, Bios' ejer og Region Syddanmark. Politisag mod Falck berøres ikke.

SYDDANMARK: Tre år efter ambulanceselskabet Bios' kollaps i Region Syddanmark har Falck indgået forlig med sagens øvrige parter om en erstatning på i alt 152,5 mio. kr. til fordeling mellem konkursboet efter Bios' danske selskab, dets hollandske ejerselskab og Region Syddanmark. Erstatningen er begrundet i, at Falck aktivt og på ulovlig vis modarbejdede Bios i utilfredshed med at have tabt udbuddet af ambulancedriften.

Med forliget er sagen endeligt afsluttet mellem parterne, der herefter afstår fra yderligere krav mod hinanden. Der er dog stadig en politisag mod Falck, som Konkurrencerådet anmeldte i januar selskabet for misbrug i kølvandet på en sønderlemmende rapport, der afslørede Falcks ulovlige metoder.

Fordelingen af erstatningsbeløbet mellem parterne er ikke offentliggjort, men konkursboet får ifølge forligsparterne et beløb, der er stort nok til at omkring 500 mindre kreditorer kan få dækket deres tilgodehavender. 

I en kommentar til forliget siger den nuværende adm. direktør i Falck, Jakob Riis, at Falcks handlemåde i årene 2014-2015 var 'uacceptabel', og at Falck 'aldrig kommer til at gentage' den.

- Vi har accepteret myndighedernes kendelse. Vi har arbejdet for at skabe en samlet løsning for alle store og små kreditorer. Vi er glade for, at vi har kunnet nå til et forlig, og betaler nu for parternes tab. Som ny ledelse ønsker vi at sikre, at vi aldrig ser en lignende sag. Forliget er endnu et vigtigt skridt i vores oprydning.

Syddanmarks regionsrådsformand Stephanie Lose (V) kalder det 'meget glædeligt, at der nu er indgået et samlet forlig' og kalder den økonomiske kompensation til Region Syddanmark 'tilfredsstillende'. Hun nævner ikke noget beløb, men minder om at regionen tidligere har opgjort sine krav til cirka 120 mio. kr. Erstatningen dækker 'knap tre fjerdedele' af regionens udgifter, oplyser Stephanie Lose.