DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Horten åbner for dialog om Vinge-honorar

Frederikssunds kuldsejlede byudviklingsprojekt har i rådgivning kostet knap 29 mio. kr. fra advokatfirmaet Horten, der nu er klar til dialog om konsekvenser for honoreringen
12. JAN 2018 6.53

FREDERIKSSUND: Frederikssund Kommune slipper muligvis for at betale nogle af de knap 29 mio. kr. til advokaterne fra Horten, som selskabet har fået for at yde juridisk rådgivning om byudviklingsprojektet Vinge, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I december stod det klart, at forhandlingerne mellem kommunen og AP Ejendomme og MT Højgaard om finansieringen af den nye bydel er stoppet, efter der var solgt alt for få byggeretter - og aftalegrundlaget iøvrigt ikke var på plads. Kommunen måtte konstatere manglende indtægter på 163 mio. kr. i 2017 og måtte siden vedtage en 100 mio. kr. stor kommunal spareplan.

I en mail til Frederiksborg Amts Avis skriver partner i Horten Erik Wendelboe Christiansen:

'Vi er ligesom Frederikssund Kommune rigtig kede af, at det ønskede resultat endnu ikke er nået. Vi er derfor i sagens natur også åbne for en dialog med kommunen om, hvilken betydning det manglende resultat skal have for vores honorering'.

'I tip-top orden'
Dermed kan advokatselskabet altså imødekomme borgmester John Schmidt Andersens (V) ønske. Han har tidligere udtalt til Frederiksborg Amts Avis, at han ikke er tilfreds med Hortens rådgivning, men at han hellere vil finde en løsning i mindelighed end at rejse et egentligt erstatningskrav:

- Jeg var ikke blevet præsenteret for hele aftalegrundlaget på de ca. 1600 sider. Jeg havde fået at vide af min rådgiver, at det var i tip-top orden det her. Det var klar til at blive skrevet under på, siger han til DR København.

Erik Wendelboe Christiansen ønsker af fortrolighedshensyn ikke at kommentere sagen yderligere, men tilføjer, at Horten kan stå 100 pct. inde for den rådgivning, man har ydet Frederikssund Kommune.

Den anden rådgiver var Per Bendix fra Bendix Consult, der siden 2013 har modtaget 8,4 mio. kr. for rådgivning omkring Vinge Centrum.