DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Italiensk Storstrømsbro-firma begærer sig konkurs

KORT NYT18. JUL 2018 7.02

Efter måneders forhandlinger og tidstrækkeri kaster det italienske entreprenørfirma Condotte nu håndklædet i ringen og begærer sig konkurs hos de italienske myndigheder, skriver Fagbladet 3F. Condotte er et af de tre firmaer, der har kontrakt på at bygge den nye Storstrømsbro mellem Sjælland og Falster for 2,1 mia. kr.

Condotte har siden december været en torn i siden på det italienske byggekonsortium, der er udpeget til at opføre den nye Storstrømsbro. Firmaet er tiltalt for medvirken til korruption i et milliardprojekt i Venedig, og den nu forhenværende topchef Duccio Astaldi er blevet anholdt og er mistænkt i to forskellige sager om korruption og bestikkelse. Dertil kommer massive økonomiske problemer, som i det seneste halve år har sendt Condotte ud på et kapløb mod tiden for at overbevise myndigheder og kreditorer om deres økonomiske duelighed. Ifølge Fagbladet 3F vil de italienske myndigheder nu straks fratage ejerne kontrollen af selskabet.

Vejdirektoratet, der er bygherre på Storstrømsbroen, skriver i et svar til Fagbladet 3F, at Condottes konkurs ikke vil få nogen betydning for hverken kontrakten med det italienske konsortium eller selve anlægsarbejdet på den nye bro. Det skyldes, at Condottes andel i kontrakten i forvejen var nedskrevet til 0,01 pct. på grund af længere tids økonomiske vanskeligheder i selskabet.

rp