DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommunaldirektør erkender lovbrud i Vinge-sag

I knap to år fortsatte Frederikssund Kommune samarbejde med konsulent, selv om parterne kun havde papir på hinanden til udgangen af 2015
16. MAR 2018 6.21

FREDERIKSSUND: I knap to år fortsatte Frederikssund Kommune samarbejdet om udviklingen af Vinge Centrum med konsulentfirmaet Bendix Consult, selv om parterne kun havde papir på hinanden til udgangen af 2015. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Dermed brød kommunen loven, erkender kommunaldirektøren.

- Vi skulle have sendt opgaven i udbud, da kontrakten udløb i 2015. Det gjorde vi ikke, og set ud fra et juridisk synspunkt er det ulovligt, siger Ole Jacobsen.

Han forklarer, at han først selv blev opmærksom på, at der ikke forelå en kontrakt med rådgiveren i slutningen af 2017, hvor kommunen havde udbetalt knap 8,5 mio. kr. til Bendix Consult, som ellers kun havde kontrakt på rådgivning for 1,4 mio. kr. eksklusiv moms.

- Jeg har ikke personligt været tæt på de kontraktlige forhold omkring rådgivningen, og derfor blev jeg først sent i forløbet klar over, at vi ikke havde nogen skriftlig kontrakt med Bendix Consult, siger Ole Jacobsen, som ikke ved, hvorfor kontrakten ikke blev genudbudt.

- Mit bedste bud er, at vi i tiden omkring kontraktens udløb har troet, at vi var tæt på at være i mål. Men set i bagklogskabens lys burde vi undervejs have evalueret på den reelle tidshorisont, siger Ole Jacobsen.

Tidligere teknisk direktør Claus Steen Madsen, som var hovedansvarlig for udviklingen af Vinge Centrum herunder også de kontraktlige forhold med rådgiver afviser at kommentere sagen.

ka