DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Søstres inhabilitet omfatter nu tre fynske kommuner

KORT NYT9. MAJ 2018 10.18

NORDFYN / ODENSE / KERTEMINDE: Inhabilitetssagen i Nordfyns Kommune havde i forvejen en tråd til Kerteminde Kommune, hvor den kritiserede nordfynske leders mand også havde benyttet sin kones søster som kursusleverandør, men nu viser det sig, at der også gik betaling den anden vej. Da den af søstrene, der nu er kursusudbyder, tidligere arbejdede for Odense Kommune, hyrede hun sin søster og dennes mand, altså de to fra henholdsvis Nordfyns og Kerteminde kommuner til en konference.

Hver fik 5.000 kr. i honorar for ulejligheden - samme beløb som alle øvrige oplægsholdere på konferencen - men uanset den beherskede beløbsstørrelse er udbetalingen direkte til en søster og svoger et et brud på forvaltningsloven, skriver TV2 Fyn.

HR-chef Mads Bjerrisgaard Bundesen fra Odense Kommune kalder det 'på kanten af habilitetsreglerne' og 'ikke kønt'. Han kendte ikke til slægtskabet, og 'hvis jeg havde vidst det, så havde det ikke foregået', siger han. Han vil dog ikke foretage sig yderligere, da den pågældende søster ikke længere er ansat i Odense Kommune. Heller ikke svogeren er længere ansat i Kerteminde Kommune, mens Nordfyns Kommune har tjenestefritaget den anden søster.

mk