DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Topchef i Rigspolitiet afviser tiltale om korruption

I 2009 blev han kåret som 'Årets It-chef', men nu forsvarer 50-årig mand sig imod anklager om bestikkelse

SJÆLLAND: Da den daværende it-direktør i Rigspolitiet i november 2014 fløj til Dubai og så racerløb, lod han sig 'smøre' af tre mænd, der ønskede at levere udstyr til politiet.

Det er påstanden fra Bagmandspolitiet i en stort anlagt sag om bestikkelse ved Retten i Glostrup. Anklagerne hævder, at formålet med at give flybilletter på businessclass, hotel, restaurantbesøg og billetter til Formel 1 blandt andet var, at politiet skulle spejde efter et nyt selskab, 3Ait, når det gjaldt indkøb af computere.

Få måneder efter rejsen, i foråret 2015, stod kampen mellem Atea og 3Ait, da Region Sjælland præsenterede et stort it-udbud. Og i den forbindelse stod Rigspolitiet og andre offentlige myndigheder klar på sidelinjen.

Men den tidligere topchef gik slet ikke op i udfaldet af dysten, forsikrer han under en afhøring torsdag i Retten i Glostrup.

- Jeg var ligeglad med, hvem der vandt det udbud. Jeg var interesseret i at købe noget ordentligt udstyr til politiet, siger han.

Troede kke på 3Ait
Da han i november 2014 rejste til Dubai med de tre mænd fra 3Ait, var det slet ikke afgjort, om Rigspolitiet kunne komme med i udbuddet. Det faldt først på plads senere, oplyser han. Men i givet fald ville det være folk i en anden afdeling i Rigspolitiet, indkøbsafdelingen, som skulle stå for den praktiske kontakt.

- Jeg har aldrig troet, at 3Ait kunne blive leverandør, siger han.

Undervejs i retsmødet præsenterer anklagerne den tiltalte for retningslinjer for offentligt ansatte. For eksempel denne regel fra Rigspolitiet om, at man ikke må modtage gaver: 'Dette gælder både gaver i form af fysiske gaver og ydelser som flyrejser, hotelophold, koncertbilletter, restaurationsbesøg o.l.', hedder det.

Da hans forsvarer, advokat Mikael Skjødt, tænder for mikrofonen i retslokalet, gælder højtlæsningen andre emner. For eksempel en journalistisk artikel om dengang, da den tiltalte i 2009 fik den prestigefyldte pris som 'Årets It-chef' for sin store indsats i Region Sjælland, hvor han var ansat før et skifte til Rigspolitiet.

- Jeg var meget benovet, siger han.

Også en stærkt rosende omtale af den tiltalte i en pressemeddelelse fra Region Sjælland gengives i detaljer.

I retsmødet fredag ventes anklagerne blandt andet at afspille politiets telefonaflytninger, som skal kaste mere lys over rejsen til Dubai.

Ritzau