dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
11 kommuner mistænker tolkefirma for forfalskning 
Mayas Tolkeservice, der nu bliver meldt til politiet, har bl.a. lavet fremmødetolkning for 11 kommuner.
Foto: Sønderborg Kommune

11 kommuner mistænker tolkefirma for forfalskning 

Udbudsfællesskabet KomUdbud ophæver en fælles aftale om levering af tolkeydelser fra Mayas Tolkeservice og melder firmaet til politiet.

Udbudsfællesskabet KomUdbud, der består af 11 kommuner, ophæver en aftale med firmaet Mayas Tolkeservice ApS om fremmedsprogstolkning, fordi firmaet på tidspunktet for tildelingen var omfattet af en såkaldt obligatorisk udbudsretlig udelukkelsesgrund. Det oplyser Sønderborg Kommune på vegne af KomUdbud.

- Der er tale om, at man ikke må have en gæld til offentlige myndigheder på over 100.000 kr. på udbudstidspunket, oplyser Søren Jensen, strategi- og udbudschef i Sønderborg Kommune, til DK Nyt.

Konkret drejer det sig om, at virksomheden Mayas Tolkeservice på udbudstidspunktet har indsendt en serviceattest, hvor indholdet siden har vist sig ikke at stemme overens med den originalt udstedte attest fra Erhvervsstyrelsen. 

- Vi mistænker en forfalskning, og derfor har vi meldt sagen til politiet, uddyber Søren Jensen.

Aftalekommunerne er: Esbjerg, Fanø, Fredericia, Holstebro, Lemvig, Middelfart, Silkeborg, Svendborg, Sønderborg, Randers og Vejle. 

Kommuner må selv klare indkøb

Udbudsfællesskabet KomUdbud har haft en kontrakt om levering af tolkeydelser fra den 1. januar 2022 til 31. december 2025. Aftalen omfatter tolkeydelser som fremmødetolkning, telefontolkning, videotolkning og skriftlige oversættelser.

Kommunerne skal nu hver for sig håndtere indkøb af tolkeydelser, indtil KomUdbud kan have en ny rammeaftale på plads. 

Maya’s Tolkeservice har hovedsæde i Viborg og er ifølge sin hjemmeside en førende tolkevirksomhed, der dækker hele landet med afdelinger placeret strategisk rundtomkring. Firmaet tilbyder professionelle tolke- og oversættelsestjenester i mere end 119 sprog og dialekter, understøttet af et omfattende netværk af over 3.000 tolke, hvoraf 500 er aktivt engageret på landsplan.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.