dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Fynsk entreprenør skal bygge Steno Diabetes Center
Den røde markering viser placeringen af Steno Diabetes Center på det nye supersygehus i Odense.
Foto: Region Midtjylland

Fynsk entreprenør skal bygge Steno Diabetes Center

Der er afsat 600 mio. kr. til nye center med behandling af og forskning i sukkersyge, som bliver en del af Nyt OUH.
29. SEP 2020 10.11

SYDDANMARK: Byggeriet af det nye universitetshospital i Odense er kommet endnu et skridt nærmere målet, efter at regionsrådet mandag besluttede at lægge byggeriet af Steno Diabetes Center Odense i hænderne på den fynske entreprenør 5E Byg A/S. Det oplyser regionen.

Steno Diabetes Center Odense etableres som en sammenhængende del af Nyt OUH. Den cirka 20.000 kvm store bygning skal stå færdig samtidig med det resterende sygehus. Den økonomiske ramme er omkring 600 mio. kr., og centret bliver langt overvejende finansieret via en bevilling fra Novo Nordisk Fonden.

Udover 5E Byg havde NCC Danmark, Per Aarsleff og CG Jensen budt på opgaven, men et enigt regionsråd fulgte indstillingen fra administrationen om, at tilbuddet fra den fynske entreprenør samlet set gav det bedste forhold mellem pris og kvalitet.

Visionen med etableringen af Steno Diabetes Center Odense er at etablere behandling for sukkersyge på højeste internationale niveau inden for forebyggelse, behandling, forskning og uddannelse, fortæller formand for regionens anlægs- og innovationsudvalg, Karsten Uno Petersen (S).

- Vi får skabt et center med sin egen identitet, samtidig med at det bliver en integreret del af Nyt OUH. Det glæder mig desuden meget, at vi har gennemført endnu et udbud på Nyt OUH, hvor vi rammer skiven med hensyn til pris, kvalitet og tid, siger han.

Steno Diabetes Center Odense blev som driftsenhed etableret på OUH i 2018 i et samarbejde med Novo Nordisk Fonden. Der vil være cirka 9.000 patienter med tilknytning til Steno Diabetes Center Odense, og der vil samlet være omkring 80-100 ansatte tilknyttet centeret.

Udover diabetescentret skal 5E Byg også bygge hovedkøkkenet og logistik- og sterilcentralen på Nyt OUH.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.