dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Børnehavebørn skal lære om robotter og kodning

KORT NYT26. NOV 2020 8.50

ODENSE: Mange flere børn i Odense kommer nu til at stifte bekendtskab med robotter, kodning og teknologi i alverdens afskygninger allerede i børnehavealderen. Projektet "Verdens bedste robotby i børnehøjde" går ind i sit andet år, og strategien om børns teknologiske dannelse og uddannelse rammer nu alle aldersgrupper og alle dele af byen.

Byrådet har netop vedtaget, hvordan fem mio. kr. til projektet skal bruges næste år. Ikke alene børnene skal lære det fundamentale om kodning og digital dannelse, det samme skal pædagoger og lærere, så de kan inddrage teknologisk tankegang og værktøjer i undervisningen og læreplanerne.

Robotter og teknologi skal i 2021 også sprede sig til andre steder end dagtilbud og skoler og være mere synligt og tilgængeligt for alle. Det sker i et tæt samarbejde med relevante aktører i byen fx uddannelsesinstitutioner, it- og robotvirksomheder og biblioteket. Desuden skal der laves et makerspace i Borgernes Hus, hvor børn kan gå direkte ind fra gaden og arbejde med robotter.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.