dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Sprinkleranlæg er på vej over to år efter dødsbrand

KORT NYT7. JAN 2021 12.24

NORDDJURS: Et nyt sprinkleranlæg er nu endelig på vej til at blive installeret på plejehjemmet Farsøhthus, hvor en brand i august 2018 kostede tre beboere livet, skriver TV2 Østjylland

Årsagen til den lange ventetid er ifølge tv-stationen dels, at der måtte en ekstra udbudsrunde til, da anlægget blev dyrere end ventet, blandt andet fordi forvaltningen fejlvurderede arealet. Dels, at corona har besværliggjort opgaven, fordi beboerne skal skærmes fra håndværkerne.

Sprinkleranlæg er i dag et lovkrav, men det norddjurske plejehjem i Allingåbro fik dispensation ved en udvidelse i 1990, fordi der lå en lokal brandstation lige om hjørnet. En sådan dispensation ville aldrig blive givet i dag, siger formand for voksen- og plejeudvalget Lars Møller (S) til mediet.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.